8 toppers voor een geslaagd kerstdiner

Kerstmis is dé gelegenheid bij uitstek om flink uit te pakken. Met tongstrelende kerstamuses, indrukwekkende wildgerechten, hartverwarmende dranken en verrukkelijke desserts. Van Franse oesters tot grand dessert: wij hebben alle ingrediënten in huis voor een meer dan geslaagd kerstdiner!

1 Oesters op z’n Frans

De Franse oester is al prachtig van zichzelf én een echte delicatesse die goed past bij de feestelijke kerstsfeer. Anders dan de Zeeuwse soortgenoten worden deze oesters na de kweek geraffineerd in zogenoemde claires (zoutpannen). Daardoor ontwikkelen de Fines de claires een nog fijnere smaak en worden ze zeer vol en vlezig. De Franse oester verdient het om in zijn puurste eenvoud te worden geserveerd. De Franse oester is dan ook een bijzonder en mooi product, dat het verdient om in zijn puurste eenvoud te serveren.

2 Knallen met kalkoen

De kerstklassieker bij uitstek is weer helemaal terug: de kalkoen! Deze traditionele topper mag dit jaar met kerst niet ontbreken op de menukaart. In z’n geheel geserveerd steelt kalkoen beslist de show. Een lust voor het oog, maar ook een heerlijk, sappig gerecht, zeker met een authentieke garnituur van seizoensgroenten. Succes gegarandeerd!

3 Aards genot: wintertruffel

Hartje winter vraagt om aardse ingrediënten die een warm gevoel geven in de donkere dagen. De wintertruffel is zo’n aardse delicatesse die menig gerecht naar een hoger niveau tilt. In eenvoudige bereidingen komt deze heerlijke truffel het beste tot z’n recht. Denk aan een smeuïge risotto – bezig aan een comeback! Een gerecht waar je gasten voor terugkomen.

Tip: rasp de wintertruffel bij voorkeur flinterdun, voor een optimale smaak en geur.

4 Hertenrugfilet mét haas

Wild is een populaire keuze tijdens de feestdagen. Een zeer mals en smaakvol stukje vlees is hertenrugfilet. Wij geven je het stukje haas er ook nog eens gratis bij! Dit malse vlees leent zich perfect voor heerlijke tournedos. Maar er zijn nog veel meer bereidingsmogelijkheden. Gebruik het haasje eens voor een amuse van steak tartaar. Zo gebruik je al het vlees en zet je bovendien ook nog verrassende, feestelijke gerechten op tafel!

5 Balsamico voor finishing touch

Een goede balsamicoazijn geeft een gerecht de absolute finishing touch. Balsamico di Modena is zo’n balsamico van topkwaliteit. Delicaat van smaak en wat stroperiger dan de standaard soorten. Bij ons verkrijgbaar in diverse smaken. Heerlijk over gegrilde vis en garnalen, maar ook over ijs, vijgen of een blokje Parmezaanse kaas. En ideaal om vlees mee af te lakken, voor dat mooie, glanzende laagje en de extra smaak!

6 Een tikje gewaagd: speciaalbier

Wijn hoort bij een kerstdiner, maar speciaalbier serveren is ook een leuke optie! Het is vernieuwend en een tikkeltje gewaagd. Bovendien heeft elk biertje zijn eigen verhaal, dat je aan tafel kunt overbrengen. Licht, zoet, donker of dubbel; de keuze is eindeloos. Je hebt daarmee een overvloed aan fantastische bier-spijscombinaties!

7 Foodpairing met kaas: kaascreatie

Onze kaasspecialisten zijn aan de slag gegaan met vier mooie kazen: St. Albray, Camembert, Cambozola en Munster. Deze zijn op basis van foodpairing gecombineerd met ingrediënten die samen zorgen voor een perfect smaakpalet. Zo wordt de romige St. Albray gecombineerd met zachte mascarpone en heerlijke verse vruchten voor een frisse bite. Of wat dacht je van de Camembert met mascarpone, amandelspijs en speculaasbolletjes?

8 Grand dessert de luxe

Wat is nou een betere gelegenheid dan kerst om flink uit te pakken met het nagerecht? Wij hebben vijf verschillende kant-en-klare producten met chocolade in de hoofdrol: brownie, bombe chocolademousse, een macaron de Paris met chocoladeganache, een chocoladebol gevuld met Cointreau en een glaasje sinaasappelschuim, chocolade en yuzu. Do we need to say more?

Terug naar Reportages