Bastides

Het maken van droge worst zit de Fransen in de genen. Iedere streek heeft zijn eigen saucisse of saucisson. Zo ook de streek Aveyron, waar sinds 1962 de Bastides Salaisons wordt gemaakt door het bedrijf Sacor. Een serie puur en ambachtelijke worsten van topkwaliteit waarin u de ruige natuur van het Franse platteland proeft.

Traditie

Sacor werkt altijd op ambachtelijke wijze, met traditionele recepten en uitsluitend met vers varkensvlees. Dat is afkomstig uit de eigen streek van Aveyron en wordt al meer dan 25 jaar geleverd door dezelfde boeren.

Keurmerken heeft Sacor in overvloed, waardoor onder andere de versheid van de ingrediënten gewaarborgd is. Maar het belangrijkste is wel dat er voldoende tijd wordt genomen om het vlees te laten drogen. Want kwaliteit kent geen tijd.

Droge worst

Het assortiment van Bastides bevat 3 soorten droge worst. Saucisses, saucissons en de rosette. De saucisse is van oorsprong een verse of gedroogde worst. De saucisson is altijd gedroogd. Een kenmerkend verschil is ook de vorm. De saucisson is recht, de saucisse gebogen. De rosette ten slotte is genoemd naar de kleur van de darm. Deze worst wordt in het roze uiteinde van de darm gedaan. Heerlijk als hapje bij de borrel of als amuse, maar ook als pittige smaakmaker.

Terug naar Exclusieve merken