Desserts

De zoete afsluiter

Desserts, ze zijn het sluitstuk van de avond en meteen de laatste kans om indruk te maken op je gasten. De vraag is: hoe zorg je voor continue kwaliteit op hoog niveau? Nog afgezien van dat het maken van desserts vaak tijdrovend is. Toch wil je als chef iets moois kunnen neerzetten. Dankzij kant-en-klaar oplossingen kun je met weinig moeite volop aantrekkelijke en vernieuwende desserts bereiden. Die bovendien gemakkelijk te maken zijn, maar waar je wel je eigen creativiteit in kwijt kunt. En maakt van desserts geen last, maar een prachtkans!

Dessert trolley

Trolley

Meer omzet door spektakel

Tafelbereidingen winnen aan populariteit. Een persoonlijke service bieden aan de gast gaat immers gemakkelijker als je wat langer aan zijn tafel staat. Daarnaast geeft het spektakel aan tafel. Helemaal bij het nagerecht als eyecatcher van de zaak. Zo kan je aan tafel bijvoorbeeld een dessertcocktail afgarneren. Of snijd aan tafel paté de fruits of snijbonbons en verkoop er direct een passend likeurtje bij. Succes verzekerd.

Snijdessert

Snijdessert

Een proeverij aan lekkernijen wat je aan tafel aansnijd. Je kunt alle kanten op. Van Pâté de fruits, snijbonbons tot Panforte en nougat. Laat je gasten kiezen uit allerlei lekkernijen en verkoop hier ook een passend likeurtje bij. Zo haal je meer marge en extra omzet uit je dessertmoment. Door met de trolley door de zaak te paraderen kun je ook andere gasten verleiden om een dessert te bestellen.

De Klassiekers

De Klassiekers

Vertrouwde desserts in klein formaat. Van de Franse crème brûlée tot de Italiaanse panna cotta: deze klassiekers zijn niet meer weg te denken van de dessertkaart. Presenteer deze herkenbare zoetigheden ook eens in kleinere glaasjes. Hiermee creëer je in een handomdraai een feestelijke variatie desserts, die gemakkelijk en rationeel voor te bereiden is. Bijkomend voordeel: door de kleinere porties durven je gasten zichzelf weer eens te verwennen!

Klik hier voor de video

Het Dessertbuffet

Het Dessertbuffet

Een buffet aan tafel is dé uitgelezen kans om creatief te zijn, want hier verwachten uw gasten een feestelijke presentatie. Door verschillende varianten naast elkaar te presenteren in dezelfde bakken ontstaat er een krachtige presentatie: eenvoudig en uitbundig tegelijk. De basis is simpel, maar je kunt eindeloos variëren door eigen ingrediënten aan de inhoud toe te voegen (bijv. vruchtenpurees of alcohol).

Klik hier voor de video

Cocktaildessert

Verras je gasten met een cocktaildessert

Geïnspireerd op de smaken van trendy cocktails en de feestelijke presentatie van klassieke ijscoupes. Met deze dessert cocktails creëer je een moment om zoetigheid en alcoholische drank te combineren. Serveer dessert cocktails op een trolley uit; zo kun je de cocktails aan tafel à la minute afmaken en ontstaat er interactie met je gasten. Gemakkelijk voor te bereiden en à la minute af te werken met een siphon en wat garnituren.

Snijbonbons

Art. nr. Omschrijving
034292 Melk-hazelnoot
034293 Puur-zuidvruchten
034294 Wit-vanille-citrus

Paté de fruits

Art. nr. Omschrijving
034288 Framboos
034289 Yuzu-mandarijn
034291 Mango

Panforte

Art. nr. Omschrijving
002090 Vijgen-walnotenbrood

Vicens

Art. nr. Omschrijving
847672 Nougat soft almond

Nieuw in assortiment

Lekker en gemakkelijk

Délices de Courbet is een nieuwe lijn kant-en-klare patisseriebasisproducten. Als beste getest in diverse smaaktesten. Waarom zoveel beter? Het is een gepasteuriseerd product, waardoor de smaken zijn behouden. Ook blinken ze uit in gebruiksgemak.

Crème Anglaise
Na ontdooien direct uit de zak toepasbaar.
Art. nr. 033254
Zak 1 kilo

Crème Patissiere
Na ontdooien direct uit de zak toepasbaar.
Art. nr. 033255
Zak 1 kilo

Crème Brûlée
Voor toepassing kort te verwarmen.
Art. nr. 033253
Zak 1 kilo

Panna Cotta
Voor toepassing kort te verwarmen.
Art. nr. 033247
Zak 1 kilo

Crème Brûlée Express
Na ontdooien direct afbranden en uitserveren.
Art. nr. 033248
Zak 1 kilo

De basis voor je eigen receptuur

Debic Desserts zijn een constante, kwalitatieve basis voor je eigen dessertcreaties. Een vloeibare basis waar je meteen mee aan de slag kunt. Vloeibaar, op basis van echte room, gemakkelijk en snel in gebruik. Alle varianten zijn te verwerken met alcohol, chocolade, fruitpurees en zure ingrediënten. Dus en met ruimte voor eigen creativiteit.

Debic Panna Cotta
Art. nr. 438106
Fles 1 liter

Klik hier voor de video

Debic Crème Brûlée
Art. nr. 632959
Fles 1 liter

Klik hier voor de video

Debic parfait
Art. nr. 640229
Fles 1 liter

Klik hier voor de video

Debic crème caramel
Art. nr. 688510
Fles 1 liter

Klik hier voor de video

Debic chocolademousse
Art. nr. 726643
Fles 1 liter

Klik hier voor de video

Debic tiramisu
Art. nr. 859904
Fles 1 liter

Klik hier voor de video

Kaas met whiskey

Kaas met whisky

Een kaasplankje kan je natuurlijk combineren met een goede port of thee. Maar whisky is ook een prima kaasbegeleider. Zeker als je bedenkt dat whisky een traditionele afsluiter is van het diner. Net als bij wijn-spijscombinaties moet een whisky complementair zijn met de whisky. We hebben een aantal mooie combinaties voor je geselecteerd die je prima kunt toevoegen aan je kaaswagen.

Cardhu Single Malt 12 Years

Cardhu Single Malt 12 Years

De Wyngaard Chèvre Affiné is romig, fris en lichtzoetig met een beetje walnoot. Dat past perfect bij de Cardhu 12 years met z’n moutigheid en fruittonen.

Art.nr. 822083
Fles 70 cl

Singleton Single Malt 12 Years

Singleton Single Malt 12 Years

De Reypenaer van 1 jaar oud is intens van smaak en smeuïg. De Singleton sluit mooi aan met zijn romige en zilte aanzet en nasmaak met noten en vanille.

Art.nr. 661225
Fles 70 cl

Oban West Single Malt 14 Years

Oban West Single Malt 14 Years

De Rotterdamse Oude 48+ heeft een intense en complexe smaak: caramel, zoetje, robuust. De rokerige en moutige smaak van de Oban 14 years geeft extra smaak.

Art.nr. 610261
Fles 70 cl

Dessert wijnen

Karnemelkse pruimenflan

Zoete bubbel

Een echte verleider, deze licht zoete, licht Alcoholische (max. 5,5%!) en licht mousserende wijn van Muskaat druiven. Perfect bij fruittaarten en fruitdessert. Delicate smaak, niet te zoet en ook fris.

Butterscotch trifle

Druif voor druif

Met de hand worden alleen de overrijpe en ingedroogde druiven geoogst! Vol-zoete wijn met frisse citrustoon. Goed bij ganzenlever, crème brûlée, parfaits en dessert met eieren zoals crêpes Suzette.

Gevulde chocoladepeer

Bitter sweet

Versterkte, port-achtige rode wijn uit Maury: krachtig (kersen)fruit, zoet maar ook tannine. Dit ‘ bitter-sweet’ gaat heel goed bij desserts met chocolade, salted caramel of desserts met donker fruit.

Peer met geitenkaas & noten

Complex

De trossen Albana druiven worden geplukt en te drogen gelegd. Dan pas worden ze in houten vaten vergist. De wijn is complex, fris- zoet met een houttoon. Prima bij dessert met noten, gedroogd fruit en kaas.

Michele Chiarlo Moscato d’Asti
Art.nr. 163028
Fles 75 cl

Höpler Trockenbeerenauslese
Art.nr. 869344
Fles 75 cl

Mas Amiel Vintage
Art.nr. 392350
Fles 75 cl

Umberto Cesari Colle de Passito
Art.nr. 026407
Fles 75 cl