Inspiratie in 'de buik van Parijs'

Anthony de Rooij

Anthony de Rooij - Een paar weken geleden mochten we weer. Samen met de Fresh Partners van Sligro heb ik de versmarkt van Rungis bij Parijs bezocht. Met een delegatie van Sligro, Kaldenberg, Ruig, Smeding en Smit Vis was het weer genieten geblazen te midden van al die mooie producten. We hebben ook weer enorm veel inspiratie opgedaan, inspiratie waar u binnenkort de vruchten van kunt plukken!

Regelmatig gaat er een delegatie van Sligro naar Rungis. Gezamenlijk inspiratie opdoen geeft ons een goed idee van waar we staan én van waar we heen willen. Met in ons achterhoofd: u, de horecaondernemer voor wie we het allemaal doen.

Fascinerend

Het blijft ronduit fascinerend om zóveel mensen 's nachts in actie te zien met het vullen van ‘de buik van Parijs’. In Rungis zie je beter dan waar ook waar het bij de Fransen om draait. Gastronomie, oftewel voeding en alles wat daarmee samenhangt. Schitterend, die nimmer aflatende gedrevenheid die de Fransen aan de dag leggen.

(R)evolutie

Hoewel Rungis voor een groot deel bekend terrein is voor ons en onze inkopers, komen ook wij steeds weer verrassingen tegen. Inspirerende producten, aanvullingen op ons assortiment voor nu, maar ook voor de dag van morgen. We blijven namelijk voortdurend zoeken naar manieren voor (r)evolutie van en in ons assortiment.

Inspiratie

Een paar voorbeelden van kersverse inspiratie. We gaan ons assortiment binnenkort uitbreiden met Franse AOC-vijgen, rode bosui, mooie mixdozen tomaten, gemengde radijs in 5 kleuren, ingelegde citroenen (Noord-Afrikaanse invloeden!), een prachtig suikerconcept voor 'een feestje op tafel', diverse gevulde ballotins van vis, konijn, kalkoen en ander gevogelte, maar ook van lam en varken. Kortom, er is genoeg nieuws te verwachten!

Ik hoop dat u mijn enthousiasme ‘proeft’. Ik wens u alvast veel inspiratie voor de komende maanden, een schitterende periode in de aanloop naar een mooi en (hopelijk) druk einde van het jaar!

Terug naar Columns