Lekker eten hoeft niet duur te zijn

Ron Koks

Ron Koks - Ik heb het al vaak geroepen: lekker eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Een horecaondernemer die slim inkoopt, zet seizoensproducten op de kaart. Het resultaat is een prachtig vers product van topkwaliteit, terwijl u 100% grip op uw food costs houdt.

Een goed voorbeeld is de skreikabeljauw. De grote trek is weer begonnen, de skreikabeljauwen trekken momenteel in groten getale van de Barentszzee naar de Lofoten bij Noorwegen om zich voort te planten. Dat betekent dat ze op dit moment op hun best zijn. En dat proef je…

Prachtige kleurstelling

Als ik uit eten ga, kies ik graag voor skreikabeljauw (skrei betekent ‘zwerver’, vrij vertaald uit het Vikings), maar dan wél in de juiste tijd van het jaar. Nu dus. Ik ben vooral dol op het rugstuk met vel. Kabeljauw heeft een heel mooie, sappige smaak en tijdens het garen wordt de stevige structuur prettig zacht. Bovendien leent de vis zich uitstekend voor een mooie presentatie, het vlees is namelijk krijtwit. Gecombineerd met bijvoorbeeld een kreeftsaus krijg je een prachtig palet aan kleuren op je bord.

Duurzame visvangst

Goed om te weten is dat de visvangst gereguleerd is en (dus) duurzaam. De visstanden nemen al jaren toe en de vangsten zijn ook dit jaar weer van uitstekende kwaliteit. Als groothandel profiteren we daarvan, door de beste partijen in te kopen. En als horecaondernemer kunt ú daar weer uw voordeel mee doen.

Vierdubbel genieten

U kunt er van op aan: met skreikabeljauw zet u een op en top seizoensproduct op de kaart. U profiteert van een vaste, gunstige prijs, die u de ruimte biedt voor een mooie marge. Bovendien kan een product als de skreikabeljauw inspirerend werken, zowel voor u als voor uw gasten. Een populaire vis, een mooi verhaal, een mooie inkoopprijs en kwalitatief hoogstaand product. In dat geval wordt het dus vierdubbel genieten…

Terug naar Columns