Mediterrane zomer

Ron Koks

Ron Koks - Ik geef het toe: ik ben jaloers. Op de mensen aan de Spaanse kust, in Italië, aan de Côte d’Azur en andere mediterrane bestemmingen. Waarom? Vanwege de manier waarop ze daar hun oesters, gamba’s, palourdes, venusschelpen en al die andere prachtige fruits de mer-producten presenteren. Aan de Middellandse zee weten ze het vakantiegevoel tot leven te wekken – en vast te houden. En wij? Wij hebben een even mooi verhaal te vertellen, maar we zwijgen. Doodzonde!

Op vakantie leven we in een ander ritme. We zijn eerder bereid te genieten van al het fraais dat het leven ons te bieden heeft. We eten gerechten die we niet dagelijks zien en ze worden ons letterlijk op een presenteerblaadje aangeboden. Precies daarin zit de les die we van onze Zuid-Europese horecaondernemers kunnen leren. Want wat spreekt meer aan: een prachtig ijsgekoeld plateau, gevuld met de mooiste schelp- en schaaldieren? Of houden we vast aan ons houten bord met een geprint A4’tje erop? Het zit hem in de presentatie!

Creativiteit

In Spanje zie je, ruik je, próéf je zelfs bijna de zee. De producten springen je tegemoet. En in Nederland – daar verleiden we onze gasten met een velletje papier.

Ook wij hebben prachtige krab, kreeft, vongole en gamba’s. En we hebben de kwaliteit en creativiteit om deze verrukkelijke producten mooi te presenteren. Waarom zouden we dan niet? Een mooie etagère met zeewier als decoratie doet al veel. En fruits de mer leent zich uitstekend voor een heerlijk voorgerecht of complete lunch. Het is gemakkelijk te bereiden, de variatiemogelijkheden zijn eindeloos en u kunt uw menu zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt.

Ons verhaal

Alle ingrediënten zijn aanwezig om uw klant zijn vakantie te laten herbeleven: prachtige producten, kennis, kunde en creativiteit. Laat zien met wat voor mooie producten we werken! Laat de klant ruiken en proeven! Vertel hem waar al die mooie schelp- en schaaldieren vandaan komen! Alleen het weer is onzeker. Maar zeg nou zelf, alleen al bij de gedachte aan zo’n prachtig fruits de mer-plateau gaat toch vanzelf de zon schijnen?

Terug naar Columns