Verandering van spijs…

Anthony de Rooij

Anthony de Rooij - Onlangs was ik te gast bij een workshop van Albert Adrià en zijn broer Ferran. Bekend van het befaamde restaurant El Bulli in Roses, dichtbij Barcelona. Het was een geweldige workshop! Met als boodschap: blijf veranderen. Want verandering van spijs… doet eten.

Albert Adrià is een fameuze inspirator, iemand die de kunst verstaat om van het ene concept een radicale switch te maken naar een ander succesnummer. Daar is veel lef voor nodig, maar ook een gezonde dosis boerenverstand. Zijn visie houdt in dat iedere horecaondernemer zijn gasten moet blijven boeien. Altijd, iedere dag opnieuw. Ik sluit me volledig aan bij de visie van deze vakman.

Variëren in gerechten

Hoe u dat kunt bereiken? Om te beginnen natuurlijk door te variëren in gerechten. Albert Adrià heeft momenteel vijf restaurants en opent er dit jaar nóg twee. Vanaf dag een allemaal even boeiend in hun eigen specifieke concept, met gerechten die stuk voor stuk alle zintuigen van de gast prikkelen. Daarnaast is het belangrijk dat u ook uw medewerkers meeneemt in uw enthousiasme. Zij zijn, naast uw gerechten, immers óók een visitekaartje van uw onderneming.

Tent op zijn kop?

Heel de tent op z’n kop? Welnee! Wat Albert Adrià doet, is heel goed kijken naar wat de klant bezighoudt. Alledaagse zaken of juist unieke gerechten, daar draait het om. Ook wij als groothandel nemen die taak zeer serieus. Onze inkopers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe smaken, producten, ingrediënten. Naar beleving, traditionele smaken, seizoensproducten, nieuwe ontwikkelingen. Naar bereidingen die (deels) aan tafel kunnen plaatsvinden. En ga zo maar door!

Laat u inspireren

De culinaire wereld bruist en onze gasten genieten ervan! En uiteindelijk is het uw gast die betaalt – en dus bepaalt. Laten we er voor zorgen dat we die gast op maat bedienen. Vandaag én morgen. Ik wens u veel plezier!

Tip ter inspiratie: kijk eens naar een televisieprogramma als ‘No Reservations’ van Anthony Bourdain of Top Tables, Top Cities, beide op kanaal 24Kitchen.

Terug naar Columns