Afschuimen

Afschuimen is het weghalen van schuim dat zich vooral vormt bij de bereiding van bouillons. Door dit schuim te verwijderen wordt de bouillon mooi helder en krijgt deze een betere smaak. Dit schuim bestaat namelijk uit vuil en eiwitresten en zorgt voor een bittere smaak.





Toepassing

  1. Kies een schuimspaan of metalen pollepel om af te schuimen.
  2. Gebruikt u een schuimspaan? Schep dan het schuim van het oppervlak en spoel dit weg onder een stromende kraan. Zorg dat de schuimspaan vrij van schuim is als u hem weer gebruikt.
  3. Gebruikt u een pollepel? Draai dan het schuim vanuit het midden van de pan naar de zijkant en schep het vervolgens uit de bouillon.
Terug naar Kooktechnieken

Gerelateerde recepten

Langoustinebouillon met wakamé en doperwtjes

Langoustinebouillon met wakamé en doperwtjes

Kreeftrisotto

Kreeftrisotto

Consommé aux girolles lard et marjolein

Consommé aux girolles lard et marjolein