Myoteren

Myoteren is het verhitten van bepaalde specerijen op laag vuur met maar weinig olie of boter. Daardoor verbetert de smaak en de structuur van deze specerijen. De betere structuur zorgt er vervolgens weer voor dat de specerijen beter oplossen.

Myoteren van kerrie of paprikapoeder

  1. Verwarm de kerrie of het paprikapoeder op een laag vuur met een beetje olie of boter.
  2. Blijf tijdens het verwarmen voortdurend roeren met een spatel.
  3. Zorg ervoor dat de kerrie niet gaat verkleuren. Als het product te warm wordt, dan gaan aroma’s verloren. Als het product verbrandt, dan krijgt het een bittere smaak.
  4. Uiteindelijk zorgt het myoteren ervoor dat de kerriekorrels perfect oplossen.
Terug naar Kooktechnieken

Gerelateerde recepten

Tournedos Rossini

Tournedos Rossini

Freekehsalade met pittige tempé

Freekehsalade met pittige tempé

Gamba chorizo

Gamba chorizo