Sauteren

Bij sauteren worden ingrediënten als rood vlees of groenten in weinig boter of olie onder hoge temperatuur verhit in een koekenpan. Sauteren lijkt daarmee veel op roerbakken. Door slechts weinig vet te gebruiken krijgt het product ook een licht geroosterde smaak. Sauteren gaat alleen goed bij producten met een zachte of malse structuur.

Toepassing

  1. Zorg ter voorbereiding dat de producten van gelijke grootte zijn.
  2. Gebruik boter om te sauteren, eventueel aangevuld met een beetje plantaardige olie. Neem net voldoende vet om de producten niet te laten aanbakken in de pan. Bij een pan met antikleeflaag hoeft u nog minder vet te gebruiken.
  3. De keuze voor een pan is belangrijk bij sauteren. De pan moet groot genoeg zijn zodat deze niet direct afkoelt na toevoeging van het product. Hij mag echter ook niet te groot zijn, omdat dan het vet gaat verbranden.
  4. Zorg dat de pan goed heet is voordat u het product toevoegt. Bak totdat uw product de juiste gaarheid heeft bereikt.
Terug naar Kooktechnieken

Gerelateerde recepten

Ceviche van makreel

Ceviche van makreel

Salade van zuurkool

Salade van zuurkool

Sandwich van kalfsentrecote

Sandwich van kalfsentrecote