Warmhouden

Warmhouden is een kooktechniek waarbij ingrediënten warm worden gehouden voor een later tijdstip. Vaak moet dat omdat simpelweg niet alle componenten gelijk klaar zijn. Soms ook moet een gerecht rusten (vlees) of wordt het gerecht niet direct opgediend. Warmhouden kan op diverse manieren.

Infraroodapparatuur

Infraroodlampen of stralers boven een werkbank of warmkast zorgen voor voldoende warmte tijdens het dresseren van de borden.

Bain-marie

Een bain-marie is vooral handig voor grotere hoeveelheden of om gerechten langer warm te houden. Met water in het warmhoudgedeelte wordt het product warmgehouden.

Thermoskan

Een thermoskan is ideaal voor het warmhouden van soepen en sauzen. Het metaal zorgt voor een goede isolatie.

Aluminiumfolie

Vlees moet even rusten nadat het gebraden is. Dit kan door het warm te houden op een voorverwarmd bord, afgedekt met aluminiumfolie. De vleessappen verdelen zich dan weer over het vlees.

Terug naar Kooktechnieken

Gerelateerde recepten

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Bouillabaisse en garnaal gevuld met tomatencouscous

Bouillabaisse en garnaal gevuld met tomatencouscous

Volkoren couscous

Volkoren couscous