Advocaattrifle met salted caramel fudge

Advocaattrifle met salted caramel fudge
  • Aantal personen 4
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Ei, Kaas & zuivel
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Kloppen, Warmhouden

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 200 g suiker
  • 150 ml brandewijn
  • 200 ml slagroom
  • 20 g suiker
  • 100 g salted caramel fudge
  • 4 plakjes cake
  • Amaretto

Bereidingswijze

  1. Klop 5 eigelen met het merg van 1 vanillestokje en 200 gram suiker au bain-marie naar 80°C.
  2. Voeg al kloppende 150 ml brandewijn toe en verwarm naar 85°C.
  3. Doe de advocaat nu in een kom en laat afkoelen.
  4. Sla 200 ml slagroom stijf met 20 gram suiker
  5. Meng 1/3 van de slagroom door de advocaat.
  6. Hak 100 gram salted caramel fudge in kleine blokjes.
  7. Leg in 4 coupeglazen een plakje cake en besprenkel met wat amaretto.
  8. Schep de helft van de advocaat over de plakjes cake en bestrooi met de helft van de fudge.
  9. Bedek met plakjes banaan en de rest van de advocaat. Leg hier weer plakjes banaan op en dek af met slagroom.
  10. Top af met de rest van de fudge.

Probeer ook eens

Crème brûlée met sereh

Crème brûlée met sereh

Tiramisu met thee

Tiramisu met thee

Collectie sperziebonen in potjes

Collectie sperziebonen in potjes

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen