Ananaslolly

Ananaslolly
  • Aantal personen 4
  • Menugang Nagerecht, Tussengerecht
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Warmhouden

Ingrediënten

  • 1 mini-ananas
  • 10 chocoladedruppels, Maison Niels de Veye
  • 225 gram ananasmousse
  • 4 eetlepels fruitcoulis mango, O’life
  • crushed ice

Bereidingswijze

  1. Schil minimaal 24 uur van tevoren de mini-ananas en snijd deze in lange rechthoeken.
  2. Prik deze aan stokjes en plaats ze in de vriezer.
  3. Smelt de chocoladedruppels au bain-marie.
  4. Haal een kwastje door de gesmolten chocoladedruppels en bestrijk hiermee de binnenkant van een glas.
  5. Vul de glazen voor 1/3 met de ananasmousse. (bij voorkeur met een spuitzak)
  6. Decoreer de mousse met de fruitcoulis.
  7. Plaats de ananaslolly in crushed ice op een schaaltje en dek hiermee het glas af.

Probeer ook eens

Appelcompote met yoghurt-muesli-rotsjes

Appelcompote met yoghurt-muesli-rotsjes

Panna cotta trio

Panna cotta trio

Asperges met Oosterscheldekreeft en zoetzure beukenzwammetjes

Asperges met Oosterscheldekreeft en zoetzure beukenzwammetjes

Kooktechniek

Warmhouden

Warmhouden