Appel-karamelglühwein

Appel-karamelglühwein
  • Aantal personen 4
  • Menugang Drank
  • Soort Alcohol, Fruit
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 750 ml Droge appelcider
  • 3 el Karamelsiroop
  • 1 Vanillestokje
  • 1 Citroen, schoongeboend
  • 100 ml Cognac

Bereidingswijze

  1. Schenk de appelcider in een pan en roer de karamelsiroop erdoor.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open en snijd de schil van een citroen in lange repen.
  3. Leg de vanille en de helft van de citroenschil in de pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten trekken.
  4. Snijd ondertussen de citroen in dunne plakjes en leg in de andere repen citroenschil elk een knoop
  5. Haal de glühwein van het vuur en roer de cognac erdoor.

Opmaak

Zeef de glühwein en schenk in mooie glazen. Garneer elk glas met een schijfje citroen en een reepje geknoopte citroenschil

Probeer ook eens

Spicy Christmas

Spicy Christmas

Virgin citrus cooler

Virgin citrus cooler

Knolselderijchowder met appel

Knolselderijchowder met appel