Boerenkool hummus

Boerenkool hummus
  • Aantal personen 6
  • Menugang Amuse, Hapje, Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Vegetarisch
  • Seizoen Winter
  • Kooktechniek Afblussen

Ingrediënten

  • 300 gram boerenkool, fijngesneden
  • 150 gram gewelde kikkererwten
  • mespuntje knoflook
  • 20 ml limoensap
  • 30 ml olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Fruit de boerenkool met de knoflook in olijfolie.
  2. Blus af met een beetje water en breng op smaak met peper en zout.
  3. Pureer de gewelde kikkererwten met de afgekoelde boerenkool tot een gladde massa.
  4. Is de hummus te dik? Voeg een beetje water of olijfolie toe.
  5. Breng de hummus op smaak met peper, zout en limoensap.
  6. Voeg voor een beetje extra pit fijngesneden rode peper toe.

Probeer ook eens

Aardse pastinaak knolselderijsoep met gerookte wilde gans

Aardse pastinaak knolselderijsoep met gerookte wilde gans

Flammkuchen Hartig

Flammkuchen Hartig

Minirollades met stamppotje van radijsblad en waterkers

Minirollades met stamppotje van radijsblad en waterkers

Kooktechniek

Afblussen

Afblussen