Broodje robuust met geitenkaasboter

Broodje robuust met geitenkaasboter
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Brood, Groenten, Kaas & zuivel
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Afschuimen, Karamelliseren, Kloppen, Marineren

Ingrediënten

  • 1 grapefruit
  • 1 eetlepel biologische olijfolie, Olitalia
  • 150 gram bospeen, in lange dunne plakken
  • 40 gram hazelnoten
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 150 gram linzen
  • 60 gram notentapenade, O'life
  • 60 gram boerenboter
  • 120 gram geitenkaasspread
  • zuurdesembrood donker, Boulangerie Lambèr
  • 8 muntblaadjes
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil van de grapefruit en snijd de helft in 4 mooie plakjes.
  2. Knijp het sap van de rest van de grapefruit uit en meng met olijfolie, zout en peper.
  3. Marineer hierin de bospeenplakken.
  4. Karamelliseer de hazelnoten in de rietsuiker en een drupje olie.
  5. Kook de linzen gaar en meng met de notentapenade.
  6. Bak het brood af en snijd in plakken.
  7. Klop de boter luchtig, meng met de geitenkaasspread en besmeer hiermee de broodplakken.
  8. Beleg met wortel, grapefruit, linzen en hazelnoten en garneer deze robuuste broodjes met de muntblaadjes.

Probeer ook eens

Sandwich van kalfsentrecote

Sandwich van kalfsentrecote

Smørrebrød mosterdroomkaas, varkenslende & rodekool

Smørrebrød mosterdroomkaas, varkenslende & rodekool

Sticky tempeh met kokossalade

Sticky tempeh met kokossalade

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen