Brûlée van camembert met zilveruitjes en balsamicostroop

Brûlée van camembert met zilveruitjes en balsamicostroop
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht, Nagerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Brood, Groenten, Kaas & zuivel, Vegetarisch
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Blancheren, Karamelliseren

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Steek uit het briochebrood rondjes met dezelfde grootte als de camembert.
  2. Rooster het brood.
  3. Snijd de camembert horizontaal in twee plakken.
  4. Plaats de camembertplakken met de rietsuiker er bovenop op de broodplakken.
  5. Gril het geheel in de oven tot het is gekarameliseerd (of gebruik een crème brûlée-brander).
  6. Blancheer de zilveruitjes, laat ze afkoelen en kook ze even op in de balsamicocream.
  7. Maak de borden op, schenk de stroop over de uitjes en serveer direct.

Probeer ook eens

Gerookte bietensoep met coquille

Gerookte bietensoep met coquille

Salade van scheuten en groene bonen

Salade van scheuten en groene bonen

Collectie sperziebonen in potjes

Collectie sperziebonen in potjes

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren