Cannelloni van zoetzuur

Cannelloni van zoetzuur
  • Aantal personen 6
  • Menugang Bijgerecht
  • Soort Groenten
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 1 blaadje gelatine
  • 150 ml lekvocht van zoetzure augurken
  • 1½ g agar agar
  • 100 g zoetzure augurken, in kleine blokjes
  • 2 tenen gerookte knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 50 g shiitake, fijngehakt
  • oestersaus
  • Daikon Cress

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in koud water. Breng het lekvocht aan de kook en los de agar agar erin op. Laat even koken, haal van het vuur en los de gelatine erin op.
  2. Stort uit op een dienblad of bakplaat van circa 30 x 40 centimeter en laat opstijven tot een dunne gelei.
  3. Snijd de gelei in vierkanten van circa 8 centimeter.
  4. Fruit de gerookte knoflook met de sjalot en shiitake een paar minuten in wat olie. Schep de blokjes augurk erdoor en laat afkoelen.
  5. Leg een beetje vulling in een baan over een velletje gelei en rol op tot cannelloni. Serveer met een paar druppels oestersaus en top af met blaadjes Daikon Cress.

Probeer ook eens

Rodekoolmuffins

Rodekoolmuffins

Trendy: Vega mushroom wellington

Trendy: Vega mushroom wellington

Duo van kangoeroebiefstuk & ossenhaasspies met mangochutney en Japanse mayonaise

Duo van kangoeroebiefstuk & ossenhaasspies met mangochutney en Japanse mayonaise