Carpaccio bol

Carpaccio bol
  • Aantal personen 2
  • Menugang Lunchgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Kerst, Vlees - rund
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 2 porties carpaccio van black angus
  • 2 eetlepels truffelmayonaise
  • 2 plakjes Grana Padano
  • ¼ bak sla met bloemen
  • 2 gekookte kwarteleitjes
  • 2 plakjes rettich
  • 2 stukjes groentechips rode bieten
  • ½ plakje paarse pitahaya
  • 1 fles olijfoliespray
  • Handje pijnboompitten
  • 1 fles eetbare goudspray

Bereidingswijze

  1. Spuit met de eetbare goudspray een horizontale streep over 2 borden.
  2. Beleg de binnenkant van 2 koffiekopjes met plasticfolie.
  3. Plaats de lapjes carpaccio overlappend in het kopje en zorg ervoor dat er wat carpacciolapjes over de rand hangt.
  4. Maak de bloemensla aan met een klein beetje olijfolie, zout en peper. Vul er de carpaccio mee en vouw de flapjes carpaccio over de sla.
  5. Vouw de hoeken van de folie dicht, draai de folie strak en vorm een bolletje. Verwijder de folie en leg het carpaccio bolletje op het bordje.
  6. Spuit een dop truffelmayonaise op de carpaccio en garneer met een gehalveerd kwarteleitje, een plakje rettich, een plakje Grana Padano en de bietenchips.
  7. Snijd de pitahaya in plakjes, steek rond uit en leg op de carpaccio.
  8. Spray wat olijfolie eroverheen en bestrooi met peper en zout.
  9. Rooster de pijnboompitten, hak ze fijn en lepel ze langs de carpaccio als garnering.


Bijpassende dranksuggesties

  • Bijpassende wijn: Fouassier Sancerre Les Grous. Sancerre is gemaakt van Sauvignon Blanc, een druif die altijd aromatische frisse wijnen oplevert. Deze Les Grous heeft daarnaast ook mooie rijpe tonen van meloen, vanille en boter die goed aansluiten bij de carpaccio en de truffel dressing.
  • Bijpassend bier: De Koninck Bolleke. Hierbij past een mooi amberachtig bier. Door de truffeldressing mag het wat zeker wat steviger. Bier met te veel gebrande mout wordt te stevig.
  • Bijpassend alcoholvrij: Naturalicious Spicy greens. De kruiden en groene blaadjes die het gerecht bevatten komen terug in deze koudgeperste en enigszins pittige groentebom. Een spannende combinatie die je gasten zal verrassen.

Tip

Gebruik voor de vorm een pavonimal of cupcakemal

Probeer ook eens

Citroen spoom

Citroen spoom

Oesters Rockefeller

Oesters Rockefeller

Flammkuchen buratta

Flammkuchen buratta