Ceviche van coquille met passievrucht

Ceviche van coquille met passievrucht
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 6 minikomkommers
  • 2 passievruchten
  • 1 rode tomaat
  • 1 gele tomaat
  • 1 à 2 el yuzusap
  • 1⁄4 groene peper, zaden verwijderd, fijngehakt
  • 8 verse coquilles
  • paar takjes koriander

Bereidingswijze

  1. Halveer de komkommers over de lengte. Schraap de zaden en een deel van het vruchtvlees eruit en hak dit fijn.
  2. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit.
  3. Plisseer de tomaten en halveer ze. Lepel de zaden eruit, snijd het vruchtvlees grof en hak de zaden fijn. Meng met de passievrucht, komkommerzaden, het yuzusap, de tomaatblokjes en groene peper.
  4. Snijd de coquilles in plakjes, schep door de marinade en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Laat 5 minuten marineren en verdeel over de uitgeholde komkommerhelften. Geef 3 schuitjes per persoon en garneer met de koriander.

Gerelateerde recepten

Hollandse aspergesoep met gebakken eitje, brood, zwarte peper en kruiden

Hollandse aspergesoep met gebakken eitje, brood, zwarte peper en kruiden

Tartaar met asperges, piccalilly, gekookt ei, cornichons en kappertjes

Tartaar met asperges, piccalilly, gekookt ei, cornichons en kappertjes

Bouillabaisse en garnaal gevuld met tomatencouscous

Bouillabaisse en garnaal gevuld met tomatencouscous