Cherrybomb met cupidoschuim

Cherrybomb met cupidoschuim
  • Aantal personen 6
  • Menugang Drank
  • Soort Koffie
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 200 ml opschuimmelk (Friesche Vlag) of volle melk
  • 20 g witte chocoladecallets
  • 30 ml kersensiroop
  • 1 eidooier
  • chocoladesiroop
  • 1 sterke espresso
  • 1 amarenekers
  • 1 kersenbonbon met steel
  • 1 g roze peperkorrels (fijngemalen)

Bereidingswijze

  1. Meng 100 ml melk met de chocoladecallets en kersensiroop. Verwarm deze met de stoompijp van een espressoapparaat tot maximaal 65ºC tot de chocolade is gesmolten.
  2. Roer dan de rest van de melk en de eidooier erdoor. Schuim op tot een dik, roze cappuccinoschuim.
  3. Maak een swirl van chocoladesiroop aan de binnenzijde van een mooi glas. Giet hierin de espresso en voeg voorzichtig de amarenekers toe.
  4. Top het glas af met het cupidoschuim. Garneer met de kersenbonbon en bestrooi met de roze peper.

Gerelateerde recepten

Cappuccino met kaneel

Cappuccino met kaneel

Latte Macchiato met komkommer

Latte Macchiato met komkommer

Geroosterde knolselderij met zuurkool en bloemkoolmousseline

Geroosterde knolselderij met zuurkool en bloemkoolmousseline