Chicken and leek pie

Chicken and leek pie
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Kip
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Pocheren

Ingrediënten

  • 500 ml kippenbouillon
  • 600 g kipfilet
  • 2 aardappels, in grove blokken
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 25 g boter
  • 50 g spekjes
  • 2 preien, in ringen gesneden
  • 2 el bloem
  • 1 el walnoten mosterd
  • 4 el crème fraiche
  • 250 g bladerdeeg
  • 1 ei los geklopt

Bereidingswijze

  1. Schenk de kippenbouillon in een pan. Leg de kipfilets, aardappel, laurier, ui en bleekselderij in de pan en breng aan de kook.
  2. Zet het vuur zacht en laat de kip in ca. 12 minuten gaar pocheren.
  3. Haal de kipfilet en groente uit de pan en laat afkoelen. Zeef de bouillon en vang 300 ml op in een maatbeker.
  4. Snijd de kip in stukjes. Smelt de boter in een pan en bak de spekjes en prei voor 5 minuten.
  5. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Schenk de bouillon in delen al roerend erbij en gaar tot de saus dikker wordt. Doe de mosterd, crème fraiche, stukjes kip en groente in de pan. Schep in 4 ovenschaaltjes en verwarm de oven tot 200°C.
  6. Rol het bladerdeeg uit en bedek de bovenkant van de pie af met deeg. Druk de randen goed dicht, bestrijk met ei, prik een gaatje midden in de pie en zet de pie 10 minuten in de vriezer. Schuif in de oven en bak de pie in ca. 30 minuten goudbruin en knapperig.

Probeer ook eens

De groentejuwelier: truffelomelet, -raviolono, -risotto

De groentejuwelier: truffelomelet, -raviolono, -risotto

Nomadisch twaalfuurtje

Nomadisch twaalfuurtje

Parfait van kersen

Parfait van kersen

Kooktechniek

Pocheren

Pocheren