Couscous met Oosterscheldekreeft en gebakken asperges

Couscous met Oosterscheldekreeft en gebakken asperges
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 2 wortels
  • 1 prei
  • ½ knolselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • 2 Oosterscheldekreeften
  • 12 witte asperges
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 tl garam masala
  • 200 g couscous
  • 5 dl Knorr Kippenbouillon Authentiek
  • 2 truffelaardappels
  • 1 paarse wortel
  • 2 chioggia bieten
  • 1 winterpeen
  • ½ flespompoen
  • 50 g gedopte doperwten
  • 2 tl garam masala
  • ½ granaatappel
  • 2 takjes munt
  • ¼ bosje koriander

Bereidingswijze

  1. Snijd de wortels, de prei, knolselderij, ui en 1 teen knoflook grof en breng met de peperkorrels en het laurierblaadje in een grote pan met water op hoog vuur aan de kook.
  2. Voeg de kreeft toe, laat 3 minuten koken en laat in het kookvocht afkoelen.
  3. Schil de asperges en snijd de harde onderkant af. Breng de asperges in koud water met zout aan de kook en kook ze beetgaar. Giet af.
  4. Halveer de asperges en snijd het bovenste deel in de lengte doormidden. Snijd het onderste deel in plakjes.
  5. Snipper 1 sjalot, hak 1 teen knoflook fijn en fruit aan in olijfolie. Myoteer de garam masala en voeg de couscous toe. Voeg een scheut bouillon toe, wacht tot deze is opgenomen en voeg opnieuw bouillon toe. Herhaal tot de couscous gaar is.
  6. Snijd de truffelaardappels, paarse wortel, chioggia biet, winterpeen en flespompoen in brunoise. Blancheer alle groenten, ook de doperwten, apart van elkaar in water met zout en koel terug.
  7. Breek de scharen van de kreeften en halveer de kreeften in de lengte. Laat het vlees in het pantser zitten.
  8. Snijd 1 sjalot en 1 teen knoflook fijn en fruit aan in olijfolie. Myoteer 1 tl garam masala in de pan en bak hierin kort de kreeften op de vleeskant. Verwarm de scharen gelijk mee.
  9. Myoteer ½ tl garam masala in een tweede pan in olijfolie en roerbak hierin de gehalveerde asperges kort.
  10. Meng de aspergeplakjes en de groentebrunoise met de granaatappelpitten door de couscous.

Opmaak

Verdeel de couscous en de gehalveerde asperges over de borden. Leg op ieder bord een kreefthelft en een schaar. Garneer met de munt en de koriander.

Probeer ook eens

Geroosterde kreeft

Geroosterde kreeft

Roast van reebout

Roast van reebout

Palmhartsalade met crunchy kip

Palmhartsalade met crunchy kip