Crème brûlée met sereh

Crème brûlée met sereh
  • Aantal personen 4
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Ei, Kaas & zuivel, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Kloppen

Ingrediënten

  • 400 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 2 sereh stengels, gekneusd en in grove stukken gesneden
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
  • 100 gram eidooiers
  • 50 gram witte basterdsuiker + extra voor brûléelaagje
  • 2 vellen filodeeg
  • 25 gram boter
  • 5 gram poedersuiker
  • 75 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 2 verse tamarillo's, eventueel 2 vellen bladgoud

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Schenk de room en melk in een pan met de sereh en vanille.
  3. Verwarm de room en melk, laat 10 minuten zachtjes trekken en neem van het vuur.
  4. Klop de eidooiers met de basterdsuiker tot een dikke massa.
  5. Schenk de melk en room door een zeef al roerend op het eimengsel.
  6. Schep het schuim eraf en verdeel over 4 schaaltjes.
  7. Gaar de crème au bain-marie 30-35 minuten in de oven.
  8. Laat de crème helemaal afkoelen en zet nog 1 uur in de koeling.
  9. Bestrijk ondertussen de vellen filodeeg met boter en leg 2 vellen op elkaar.
  10. Bestrooi met poedersuiker en pistachenoten, leg op een bakplaat, knip in onregelmatige vormen en bak de stukken in de oven in circa 15 minuten goudbruin en knapperig.
  11. Snijd de tamarillo’s in kwarten.
  12. Bestrooi de crème met een laagje suiker en brand tot een karamel.
  13. Decoreer eventueel met bladgoud en serveer met de filochips en tamarillo.

Probeer ook eens

IJscoupe Boerencoupe

IJscoupe Boerencoupe

Feestelijke kersttaart

Feestelijke kersttaart

Geitenkaas in as met radicchio

Geitenkaas in as met radicchio

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen