Croquembouche mini-oliebollen

Croquembouche mini-oliebollen
  • Menugang Amuse, Hapje, Tussengerecht
  • Soort Brood, Kerst
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 20-35 mini-oliebollen
  • 200 gram spinsuiker
  • 6 eetlepels CaramelZ naturel
  • Eetbare goudspray
  • Eetbare zilverspray
  • 1 bakje eetbare viooltjes
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Giet de spinsuiker in een steelpan en laat deze op een laag pitje zachtjes smelten. Roer niet in de pan, het zal gewoon zelf smelten. Let op, de spinsuiker wordt gloeiendheet.
  2. Neem een mooie schaal en maak een eerst cirkel van mini-oliebollen.
  3. Doop nu voorzichtig de onderkant van iedere mini-oliebol in de spinsuiker en druk deze op de eerste laag oliebolletjes. De spinsuiker zal snel hard worden en het geheel stevig aan elkaar plakken, dus ga snel te werk.
  4. Bouw op deze manier verder tot een mooie, taps toelopende toren is ontstaan.
  5. Gebruik de rest van de spinsuiker om er garneringen mee te maken. Dit doe je door een vork in de spinsuiker te dopen en vervolgens met een snelle beweging de suiker er af te schudden op een vel bakpapier.
  6. Laat deze suiker uitharden en spuit een gedeelte van de garneringen met zilverspray en een gedeelte met goudspray af.
  7. Schep de CaramelZ in een spuitzakje en spuit allerlei kleine dopjes tussen de mini-oliebolletjes.
  8. Garneer de croquembouche verder met de viooltjes en de afgespoten spinsuiker.
  9. Bestrooi met poedersuiker en steek wat sterretjes aan als je croquembouche op tafel plaatst.

Opmaak

Voor 1 grote toren

Probeer ook eens

Frambozengebakjes

Frambozengebakjes

Gegratineerde Quiche

Gegratineerde Quiche

Chocolade-frambozentaart

Chocolade-frambozentaart