Crouton van olijf met everzwijnham en paprika

Crouton van olijf met everzwijnham en paprika
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje, Lunchgerecht
  • Soort Kerst
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 8 plakjes Ganda everzwijnham art. nr. 50398
  • 1 glutenvrij olijfbroodje art. nr. 152873
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 st. zwarte olijven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd 4 mooie plakken van het olijfbroodje, leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  3. Leg de puntpaprika in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie.
  4. Rooster de puntpaprika ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot deze zacht wordt.
  5. Neem uit de oven, dek af met folie en laat op deze manier 10 minuten staan.
  6. Bak ondertussen de plakken olijfbrood in de oven mooi krokant.
  7. Neem de paprika uit de folie en verwijder de steel en de zaadlijsten.
  8. Verwijder met behulp van een scherp mesje voorzichtig het velletje van de paprika.
  9. Pureer de paprika met behulp van de staafmixer of in de blender tot een gladde crème en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  10. Hak de zwarte olijven zo fijn mogelijk.
  11. Smeer de paprikacrème op de toast en beleg met de everzwijnham.
  12. Bestrooi met de fijngehakte olijven.

Tip

• Dit hapje kan eveneens dienst doen als leuk lunchgerecht.

Probeer ook eens

Vergulde eieren

Vergulde eieren

Gegratineerde Quiche

Gegratineerde Quiche

Pulled wildzwijnribbetjes

Pulled wildzwijnribbetjes