Elderflower Hugo

Elderflower Hugo
  • Aantal personen 1

Ingrediënten

  • hobstar wine cocktail 30 cl (glas)
  • 0,5 deel Vlierbloesem siroop van monin
  • 1,5 deel Bruiswater
  • limoensap
  • 2 takjes Munt
  • Crushed ice
  • Indien mogelijk takje vlierbloesem

Bereidingswijze

  1. Gebruik een wijnglas die je gaat vullen met crushed ice.
  2. Voor je dit doet knijp je sap van een halve limoen uit.
  3. De partjes van de limoenen doe je ook in het glas.
  4. Vullen met crushed ice tot aan de rand van het glas.
  5. Voeg tussendoor 4-5 muntblaadjes toe.
  6. Als laatste voeg je nog een half barmaatje Elderflower siroop toe.
  7. Even roeren met een barlepel en als finishing touch garneren met limoenpartje en 2 takjes munt en indien mogelijk met een takje vlierbloesem.

Tip

1 deel = 30 ml Let op: sap van de limoen kun je met je vingers er makkelijk uit knijpen of met een citruspers. Gebruik in ieder geen muddler om de limoen te stampen bij deze cocktail. Anders blijft er weinig over van je cocktail in je wijnglas.