Frambozengebakjes

Frambozengebakjes
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje
  • Soort Kerst, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 4 frambozengebakje (k&k, diepvries of vers)
  • 100 g vloeibaar eiwit
  • 40 g poedersuiker (gezeefd)
  • snuf zout
  • ½ tl baking soda
  • 160 g kristalsuiker
  • 40 ml water
  • pistachekruim

Bereidingswijze

  1. Klop in een vetvrije kom van een keukenmachine de eiwitten stijf en voeg er (geleidelijk) de poedersuiker, zout en baking soda aan toe. Laat even staan.
  2. Breng het water met de kristalsuiker aan de kook tot de siroop een temperatuur van 121°C heeft bereikt. Meet dit met een suikerthermometer.
  3. Zet de keukenmachine op de hoogste standen schenk er langzaam de suikersiroop bij tot het schuim koud is en er pieken ontstaan.
  4. Doe het schuim in een spuitzak met spuitmondje.
  5. Versier er de frambozentaartjes mee en bewerk het schuim met een brandertje. Top af met pistachekruim.

Probeer ook eens

Kabeljauwkroketjes

Kabeljauwkroketjes

Crouton van olijf met everzwijnham en paprika

Crouton van olijf met everzwijnham en paprika

Ravioloni van garnalen met venkel en tomaten-dragonsaus

Ravioloni van garnalen met venkel en tomaten-dragonsaus