Gegratineerde Friese uiensoep met gedroogde worst

Gegratineerde Friese uiensoep met gedroogde worst
  • Aantal personen 10
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Soep

Ingrediënten

  • 160g Knorr Superieur Parijse Uiensoep
  • 5g lavas, fijngesneden
  • 100g gedroogde worst
  • 10 plakken zuurdesembrood
  • 200g Friese nagelkaas, geraspte

Bereidingswijze

  1. Breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.
  2. Voeg de lavas toe en kook de soep gedurende 5 minuten rustig door.
  3. Snijd ondertussen de gedroogde worst in dunne plakjes.
  4. Verdeel de plakjes gedroogde worst over de soepkoppen en schep de uiensoep erop.
  5. Leg een plak zuurdesembrood op de soep en bestrooi dit met de geraspte nagelkaas.
  6. Gratineer de soep onder de salamander.

Probeer ook eens

Pompoensoep met Gruyèrekaas en pompoenpitten

Pompoensoep met Gruyèrekaas en pompoenpitten

Bouillabaisse met saffraan, rivierkreeft, krab, green mossel

Bouillabaisse met saffraan, rivierkreeft, krab, green mossel

Bara met mango-kokosrelish

Bara met mango-kokosrelish