Geitenkaaslunch

Geitenkaaslunch
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Brood, Groenten, Kaas & zuivel, Vlees - varken
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Sauteren

Tomatenjam

Ingrediënten

  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 1/2 ui, grof geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook, geperst mespuntje gemberpoeder
  • 1/2 kaneelstokje
  • 1/4 theelepel gemalen saffraandraadje (naar wens)
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 eetlepel kaneelpoeder
  • 1/2 eetlepel honing
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Plisseer de tomaten, verwijder de zaden en rasp de tomaten grof.
  2. Bak de ui circa 5 minuten in olijfolie en voeg daarna peper, knoflook, gember en het kaneelstokje toe. Bak het geheel ongeveer 1 minuut.
  3. Voeg daarna de saffraan, tomatenpuree, geraspte tomaten en naar smaak zout toe. Laat het geheel circa 45 minuten sudderen op een matig vuur en roer regelmatig.
  4. Wacht tot de olie zich afscheidt en roer dan de kaneelpoeder en de honing door de pan. Laat dit nog circa 2 minuten koken.
  5. Haal het kaneelstokje eruit en laat afkoelen.
^ Terug naar boven

Geitenkaaslunch

Ingrediënten

  • 1 zuurdesem breekbrood, Boulangerie Lambèr
  • 4 plakken spek, Gouden Banier
  • 100 gram courgetterauwkost, kant-en-klaar
  • 3 eetlepels honing-mosterddressing
  • 125 gram cendré geitenkaas

Bereidingswijze

  1. Bak het zuurdesem brood af zoals vermeld op de verpakking.
  2. Bak het spek uit in een hete pan en presenteer dit in een schaaltje.
  3. Maak de courgetterauwkost aan met de dressing en presenteer ook deze in een apart schaaltje.
  4. Lepel de tomatenjam in een derde schaaltje.
  5. Snijd de geitenkaas voorzichtig in 4 plakken en plaats deze in 4 van de opengesneden broodjes.
^ Terug naar boven

Probeer ook eens

Celebration roast

Celebration roast

Bierburger XL

Bierburger XL

Forelmousse met Pedro Ximénez-gelei

Forelmousse met Pedro Ximénez-gelei

Kooktechniek

Sauteren

Sauteren