Geroosterde Walnoten

Geroosterde Walnoten
  • Aantal personen 6
  • Menugang Hapje
  • Soort Kerst, Vegetarisch
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 12 walnoten
  • 3 el verse rozemarijnblaadjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el ansjovis, fijngesneden
  • 75 ml olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175˚ C.
  2. Open de walnoten voorzichtig met een mes of notenkraker. Beiden helften moet in tact blijven. Laat de noot er in zitten.
  3. Meng in een keukenmachine de rozemarijnblaadjes met de uitgeperste teen knoflook, chilivlokken, fijngesneden ansjovis en olijfolie
  4. Leg de walnotenhelften op een met bakpapier bekleedde oventray en bedruppel met de marinade. Bak in 10 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen.

Probeer ook eens

Rotolo van crèpes met groente uit de tuinen van Italië

Rotolo van crèpes met groente uit de tuinen van Italië

Amusehoorntjes

Amusehoorntjes

Fresh lemonade watermeloen, munt en citroen

Fresh lemonade watermeloen, munt en citroen