Gezonde pokéburger

Ingrediënten

  • Sushi rijst (art. nr. 676335)
  • Rijstazijn
  • Suiker en zout
  • Panko (art. nr. 416311)
  • Rauwe zalm en tonijn (of Smit Vis Poke mix art. nr. 7262)
  • Sojasaus
  • Sesamolie
  • Spicy Japanse mayonaise (art. nr. 386817)
  • Bosui
  • Bieslook
  • Sesamzaad
  • Furikake
  • Avocado
  • Wakamame (art.nr. 232416)

Bereidingswijze

  1. Kook de sushi rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze nastomen.
  2. Verwarm de rijstazijn en los hierin het suiker en zout op.
  3. Meng het rijstazijn mengsel door de rijst en laat verder afkoelen.
  4. Maak van de afgekoelde rijst 2 platte schijven van ter grootte van een hamburger.
  5. Paneer de schijven met panko en frituur goudbruin en krokant.
  6. Snij de tonijn en zalm in blokjes.
  7. Meng sojasaus, sesamolie, spicy mayonnaise, bosui, bieslook, sesamzaad en een beetje furikake door de tonijn en zalm
  8. Beleg 1 schijf met dunne streepjes spicy mayonnaise.
  9. Plaats daar bovenop royal dunne plakjes avocado, wakamame salade, de poke mix.
  10. Top af met nog wat japanse mayonnaise (optioneel) en furikake.
  11. Leg de andere helft van de gefrituurde sushischijft hierop en zet vast met een prikker.

Tip

De suiker kun je eventueel ook (deels) vervangen door Mirin (zoete rijstwijn).