Grand dessert met Laurentis koffie

Grand dessert met Laurentis koffie
  • Aantal personen 4
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Fruit, IJs, Kaas & zuivel
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Afblussen

Ingrediënten

  • 750 gram suiker
  • 5 dl espresso
  • 3 dl gezoete room
  • 2 eetlepels amaretto
  • 300 gram aardbeien
  • 1 kleine meloen
  • Klontje roomboter
  • 4 schijven ananas
  • 4 takjes mint
  • 4 scones
  • 4 bolletjes vanille-ijs

Bereidingswijze

  1. Doe 500 gram suiker met 4 dl espresso in een steelpannetje en kook deze in tot een dikke siroop.
  2. Klop de gezoete room samen met de amaretto en 0,5 dl espresso tot een dikke lobbige massa.
  3. Snijd de aardbeien en de meloen in fijne blokjes.
  4. Karameliseer een laagje fijne suiker in een koekenpan.
  5. Blus af met een klontje roomboter en bak hierin de ananasschijven.
  6. Blus deze daarna af met de overgebleven espresso.
  7. Plaats op een groot bord een stekertje en leg daarin eerst een laagje aardbeienblokjes en daarna een laagje meloenblokjes.
  8. Garneer dit af met een takje mint.
  9. Leg een doormidden gesneden scone op het bord en giet de lobbige koffieroom ertussen.
  10. Leg de warme, gebakken ananas ook op het bord en plaats in het midden een mooie bol vanille-ijs.
  11. Giet de koffiesiroop over het vanille-ijs.

Gerelateerde recepten

Glutenvrije ijssandwiches

Glutenvrije ijssandwiches

Homemade solero basisrecept

Homemade solero basisrecept

Artisjokbodem met roerei & crispy joselito

Artisjokbodem met roerei & crispy joselito

Kooktechniek

Afblussen

Afblussen