Hertenrack

Hertenrack
  • Aantal personen 8
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vlees - wild
  • Seizoen Winter
  • Kooktechniek Binden, Karamelliseren

Ingrediënten

  • 1 hertenrack van ca. 1,5 kg (8-10 racks)
  • 6 rode uien, in grove stukken scheut rode wijn
  • 300 ml Ruig wildfond
  • 60 en 80 g boter
  • 3 tenen knoflook, geplet
  • 1 steranijs
  • 1/2 vanillepeul, opengesneden
  • 2 takjes tijm
  • 600 g spruiten, schoongemaakt
  • 30 g suiker
  • 3 el granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Kruid het hertenrack met zout en peper. Braad rondom bruin. Leg in een braadslede en plaats in de voorverwarmde oven (180°C).
  2. Voeg wat extra boter bij het achtergebleven braadvet en smoor hierin de rode ui. Blus af met een flinke scheut rode wijn en neem de ui uit de pan.
  3. Voeg wildfond, knoflook, steranijs, vanillepeul en tijm bij het vocht en laat minimaal 15 minuten trekken tot het vocht is ingekookt.
  4. Kook intussen de spruiten beetgaar en giet af.
  5. Verhit 60 gram roomboter met de suiker in een pan tot de suiker smelt.
  6. Voeg de spruiten toe en karamelliseer ze.
  7. De hertenrack is bij een kerntemperatuur van 52°C (nog vrij rood van binnen) klaar om te serveren. Dek het rack af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
  8. Giet de braadsappen bij de jus en voeg naar smaak wat suiker toe.
  9. Zeef de jus, monteer met enkele klontjes koude boter en verwarm de uien even mee in de saus. De saus mag niet koken.
  10. Serveer het rack in zijn geheel op een schaal met de gekarameliseerde spruiten, rode ui en de saus.
  11. Garneer met granaatappelpitjes en tijmblaadjes.

Probeer ook eens

Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees

Kalfswang

Kalfswang

Couscous-feuilleté met wortel-tagliatelle en gepofte couscous

Couscous-feuilleté met wortel-tagliatelle en gepofte couscous

Kooktechniek

Binden

Binden