Hot Applecider

Hot Applecider
  • Aantal personen 6
  • Menugang Drank
  • Soort Alcohol
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingerediënten

  • 1,2 liter appel cider (appelsap schulp of apple bandit apple cider)
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 kruidnagels
  • 4 piment bessen
  • 2 takjes verse munt
  • Schil van 1 sinaasappel
  • Schil van 1 citroen
  • 100 ml ahorn siroop

Bereidingswijze

  1. Giet de appel cider en ahornsiroop in een kookpan
  2. Doe de kaneelstokjes, kruidnagel, piment bessen, sinaasappelschil, verse munt en citroenschil in een puntzeef in de appelcider
  3. Laat het geheel tegen de kook aan een uurtje trekken
  4. Voeg de rest van de wijn toe, verwarm tot zo’n 70°C en laat nog 15 minuten trekken. Laat het zeker niet koken, dan verdampt alle alcohol.
  5. Haal de puntzeef uit de appelcider en giet de appelcider in mokken of glazen en doe er een vers kaneelstokje in
Inkoopprijs: €1,20 per portie (excl. BTW)
adviesverkoopprijs: €3,50 per portie (incl. BTW)
Marge: 64%

Opmaak

Presenteer de appelcider in geharde hittebestendige glazen. Of kies voor een extra bijzondere presentatie eens voor een uitgeholde appel.

Tip

Einde van het jaar verkopen we bij Sligro ook hittebestendige dispenserkannen, leuk voor op het terras!

Gerelateerde recepten

Halloween Bloody Mary

Halloween Bloody Mary

Dutch amaretto coffee

Dutch amaretto coffee

Hazelnoten-cheesecake met aardbei-pepersaus

Hazelnoten-cheesecake met aardbei-pepersaus