Hot coquille kiss

Hot coquille kiss
  • Aantal personen 30
  • Menugang Hapje
  • Soort Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 300 g boerenkool
  • 11 g eiwitpoeder
  • 0,1 g xanthaangom
  • ½ jalapeño, zeer fijngehakt
  • 10 kleine coquilles, gehalveerd
  • 2 el zoete chilisaus
  • ½ geroosterde gele puntpaprika, in dunne reepjes

Bereidingswijze

  1. Kook de boerenkool in 200 ml water tot het zacht is. Pureer en laat uitlekken in een bolzeef. Vang het sap op.
  2. Gebruik een staafmixer om het afgekoelde sap (ca. 250 ml) met het eitwitpoeder en de xanthaangom te mengen. Laat 2 uur afgedekt in de koeling staan.
  3. Mix in een staande mixer tot stevige pieken. Doe de meringue in een spuitzak met een gladde spuitmond van 1 centimeter.
  4. Spuit kleine dopjes meringue ter grootte van de coquilles op een met bakpapier beklede bakplaat of siliconenmatje. Bestrooi met de fijngehakte jalapeño.
  5. Droog de meringues 2 uur in een oven van 70°C. Laat even nadrogen met de deur open.
  6. Bestrooi de coquilles met wat zout en bak kort aan beide kanten. Houd ze iets rauw vanbinnen.
  7. Besmeer de platte kanten van 2 meringues met een beetje zoete chilisaus. Doe er een coquille en een paar reepjes puntpaprika tussen en zet vast met een prikker.

Probeer ook eens

Kleurige springrolls

Kleurige springrolls

Eendenleverlollies

Eendenleverlollies

Aspergesalade met geitenkaas en Granny Smith

Aspergesalade met geitenkaas en Granny Smith