Hummus

Hummus
  • Aantal personen 12
  • Menugang Amuse, Bijgerecht, Component, Hapje, Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Vegetarisch
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • Basis hummus
  • 1 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en vocht bewaard
  • 1/2 grote citroen, geraspt en geperst
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3/4 theelepel zout
  • Smaaktoevoegingen
  • 5 eetlepels tahin
  • 100 gram mayonaise
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 dl olijfolie
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander
  • Half bosje platte peterselie
  • 100 gram voorgekookte biet
  • 100 gram voorgekookte doperwten
  • 1 bosje tijm
  • 1 bosje rozemarijn
  • 3 dl yoghurt
  • 10 gram paprika poeder
  • 3 chili pepers
  • 10 gram Kerrie
  • Toppings
  • Geroosterde groene asperges
  • Gedroogde tomaat
  • Olijven
  • Sla soorten
  • Ananas stukjes
  • Rozijnen
  • Kiemen
  • Croutons
  • Brood
  • Kaas
  • Geroosterde courgette
  • Geroosterde aubergine
  • Geroosterde paprika
  • Geroosterde paddenstoelen
  • Groene appels
  • Noten
  • Pruimen
  • Zuidervruchten

Bereidingswijze

  1. Stop alle ingrediënten voor de basishummus in de blender
  2. Stop alle ingrediënten voor de basishummus in de blender
  3. Pureer alle ingrediënten met een blender tot je eigen signature homemade hummus
  4. Kies een of meerdere toppings
  5. Smeer de hummus uit op een mooi bord
  6. Kleed de hummus aan met de verschillende toppings
  7. Serveer met brood

Probeer ook eens

Lange vingers van heilbot met chili dipsaus

Lange vingers van heilbot met chili dipsaus

Rode pannenkoek met roomkaas en fruit

Rode pannenkoek met roomkaas en fruit

Hete bliksem

Hete bliksem