IJsthee Groene Jasmijn

IJsthee Groene Jasmijn
  • Aantal personen 1
  • Menugang Drank
  • Soort Fruit, Thee
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 1 schaaltje eetbare bloemen
  • water voor ijsblokjes
  • 2 tl losse Dilmah Jasmijn thee
  • 440 ml water
  • ca. 1-2 tl suiker
  • extra: ijsblokjesbakje met deksel, theezeefje

Bereidingswijze

  1. Begin de avond van tevoren. Verdeel de eetbare bloemen over het ijsblokjesbakje en vul met water. Dek af en plaats in de vriezer.
  2. Breng circa 440 milliliter water aan de kook en koel terug tot 70-80 °C.
  3. Giet het iets afgekoelde water op de groene thee en laat twee minuten trekken.
  4. Verwijder het theezeefje. Voeg suiker toe naar smaak.
  5. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur en plaats daarna afgedekt in de koelkast.
  6. Doe vlak voor het serveren de bloemijsblokjes in een glas en giet de koude jasmijnthee erover.

Probeer ook eens

Piña Colada

Piña Colada

Strawberry Sour

Strawberry Sour

Gevulde kalkoenfilet

Gevulde kalkoenfilet