Indiaas gekruide wilde zalm

Indiaas gekruide wilde zalm
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten, Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Marineren, Sauteren

Ingrediënten

  • 700 gram verse wilde Sockeye zalm, met huid
  • 4 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 200 gram tasty-tom tomaten, gehakt
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 komkommer, geschild, ontdaan van zaadlijsten en in blokjes gehakt
  • 1 groene chilipeper, ontdaan van zaad en in reepjes
  • Korianderblaadjes, fijngesneden
  • (zee)zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalmfilet in vier gelijke stukken.
  2. Besprenkel ze met het limoensap.
  3. Verhit een gietijzeren koekenpannetje op het vuur zonder boter of olie.
  4. Rooster hierin de koriander- en komijnzaadjes tot ze gaan geuren.
  5. Breng ze over in een vijzel en stamp ze fijn.
  6. Meng met een halve theelepel zeezout en een mespunt vers gemalen zwarte peper en smeer de zalm in met het mengsel. Laat 20 minuten intrekken.
  7. Verwarm een oven voor op 180 graden.
  8. Meng de gehakte tomaat met de sjalot, komkommer, chilipeper en naar smaak korianderblaadjes. Breng op smaak met zeezout.
  9. Bak de zalmfilet even snel aan in dezelfde gietijzeren pan zodat hij aan beide kanten gekleurd is.
  10. Leg deze dan in de voorverwarmde oven tot hij van binnen nog net niet gaar is, ongeveer 5 minuten.
  11. Verdeel de salade over de borden en leg er de zalm bij.

Tip

Serveer bijvoorbeeld met naanbrood.

Probeer ook eens

Gepocheerde kabeljauw met mosterdsaus

Gepocheerde kabeljauw met mosterdsaus

Tongfilet met vissaus op 3 manieren

Tongfilet met vissaus op 3 manieren

Wentelteefjes met gebrande suiker & hibiscusjam

Wentelteefjes met gebrande suiker & hibiscusjam

Kooktechniek

Marineren

Marineren