Karnemelkse wafels met karnemelkijs

Karnemelkse wafels met karnemelkijs
  • Aantal personen 6
  • Menugang Hapje
  • Soort Patisserie
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • Karnemelkijs
  • 200 ml slagroom
  • 125 g suiker
  • 5 eidooiers
  • 100 g yoghurt
  • 300 ml karnemelk
  • Druiven
  • 100 g blauwe druiven
  • 75 g suiker
  • 1⁄2 vanillestokje
  • 1⁄2 steranijs
  • Wafels
  • 150 g bloem
  • 4 g baking soda
  • 2 g zout
  • 50 g suiker
  • 2 eieren
  • 100 ml karnemelk
  • Extra: wafelijzer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de slagroom met de suiker tot deze oplost.
  2. Klop de dooier los en giet er langzaam al kloppend de room bij. Doe terug in de pan en gaar roerend naar 70°C.

  3. Laat afkoelen naar kamertemperatuur en roer de yoghurt en karnemelk erdoor.
  4. Draai tot ijs in de machine.
  5. Maak voor de gekonfijte druiven een siroop van de suiker, 75 ml water, vanille en steranijs. Halveer de druiven en laat ze 10 minuten trekken in de warme siroop. Zeef en laat de siroop tot de helft inkoken.
  6. Zeef voor de wafels de bloem, baking soda, suiker en het zout boven een kom. Voeg de eieren en de melk toe en roer tot een stevig en klontvrij beslag.
  7. Bak 6 wafels van het beslag en serveer met een bol ijs en gekonfijte druiven.

Gerelateerde recepten

Crème brûlée

Crème brûlée

Perenbol

Perenbol

Artisjokbodem met roerei & crispy joselito

Artisjokbodem met roerei & crispy joselito