Killer pulpo

Killer pulpo
  • Aantal personen 8
  • Menugang Hapje
  • Soort Vis
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 1 octopus à ca. 1 kilo, schoongemaakt en ingevroren
  • 1 wortel, in plakken
  • 1 ui, in ringen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 200 ml rode wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 el olie
  • 1 limoen, sap
  • sechuan-peperolie
  • 10 Sechuan Buttons (Koppert Cress)

Bereidingswijze

  1. Dompel de bevroren octopus onder in kokend water tot ie zacht genoeg is om te snijden.
  2. Snijd de tentakels eraf en de rest in stukken.
  3. Doe de inktvis samen met de wortel, ui, knoflook, rozemarijn en rode wijn in een pan. Vul af met groentebouillon tot de octopus net onder staat.
  4. Breng tegen de kook en laat op zacht vuur 90 minuten stoven met een deksel op de pan. Giet af en laat afkoelen. Je gebruikt voor dit gerecht alleen de tentakels, de overige stukken kun je in een ander gerecht verwerken.
  5. Steek de tentakels op een prikker in een mooie zigzagvorm.
  6. Bestrijk met olie en gril kort rondom op een hete grill.
  7. Serveer met een paar druppels limoensap en sechuan-peperolie. Verkruimel de Sechuan Buttons erover.

Tip

Gebruik ingevroren octopus, deze laat zich malser stoven dan verse.

Probeer ook eens

Trio van kroepoek

Trio van kroepoek

Kabeljauwkroketjes

Kabeljauwkroketjes

Wellington paddenstoelen

Wellington paddenstoelen