Kimchi met knolselderij

Kimchi met knolselderij
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vlees - kalf
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • Kimchi
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 50 ml rijstazijn
  • 20 ml zoete sojasaus
  • 1⁄2 el cayennepeper
  • 100 ml pittige chilisaus
  • 2 el zoute sojasaus
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1⁄2 rodekool, in lange repen
  • Knolselderijcrème
  • 800 g knolselderij, geschild
  • 3 granny smiths, geschild
  • Gebraiseerde knolrondjes

  • 1 knolselderij, in plakken van 1 1⁄2 cm dik
  • scheutje olie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 1⁄2 bosje tijm, fijngesneden
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 pollepel kippenbouillon

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de kimchi, behalve de knoflook en rodekool, in een middelgrote pan. Breng langzaam aan de kook.
  2. Voeg de knoflook en rodekool toe. Laat 4-5 minuten koken onder af en toe roeren. Zorg dat de kool zijn bite behoudt.
  3. Doe de kimchi in een schone weckpot, laat afkoelen en bewaar minstens 30 dagen op een koele plek.
  4. Kook de ingrediënten voor de knolselderijcrème gaar in water met zout. Giet af en draai de knolselderij en appel in een thermoblender op 100 ̊C. Laat een minuut of 5 draaien tot er een mooie, gladde substantie ontstaat.
  5. Laat de crème afkoelen, doe deze in een spuitzak en bewaar in de koeling.
  6. Steek voor de gebraiseerde knolrondjes met een steker rondjes van circa 1 centimeter uit de knolplakken.
  7. Zet de knolrondjes als torentjes in een koekenpan pan en bak ze in olie tot de boven- en onderkant mooi bruin zijn.
  8. Voeg de overige ingrediënten toe. Laat de rondjes doorgaren tot ze de gewenste bite hebben. Haal ze uit de pan en bewaar ze op een bord.
  9. Serveer de twee bereidingen van knolselderij met de kimchi en een zelfgemaakte aardappelpuree.

Gerelateerde recepten

Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees

Sukade van de barbecue met paprikamayonaise

Sukade van de barbecue met paprikamayonaise

Iberico burger

Iberico burger