Kletskop van geitenkaas met pompoenchutney

Kletskop van geitenkaas met pompoenchutney
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje, Nagerecht, Tussengerecht
  • Soort Groenten, Kaas & zuivel, Vegetarisch
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 125 gram pompoenblokjes
  • Dessertwijn
  • 100 ml garneersaus gember
  • Circa 200 gram blauwe geitenkaas, Rooijackers

Bereidingswijze

  1. Zet voor de pompoenchutney de pompoenblokjes net onder de zoete dessertwijn en kook ze in circa 12 minuten gaar.
  2. Blender vervolgens het geheel fijn en spatel er op het laatst de gember garneersaus doorheen.
  3. Rasp voor de kletskop de blauwe geitenkaas en leg 4 eetlepels geraspte kaas op bakpapier.
  4. Verwarm de geraspte kaas op het bakpapier 1 minuut op 1.000 watt in de magnetron.
  5. Laat vervolgens de kletskoppen afkoelen en haal ze van het papier.

Probeer ook eens

Rivierkreeft met oesters

Rivierkreeft met oesters

Mini Holsteiner schnitzel

Mini Holsteiner schnitzel

Peer-pastinaaksoep met lamszwezerik en parmaham

Peer-pastinaaksoep met lamszwezerik en parmaham