Kreeft met venkelsaus

Kreeft met venkelsaus
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 25 g parmaham (fijngehakt)
  • 2 el boter
  • 1 tl venkelzaad (grofgemalen)
  • 100 ml vermouth
  • 30 ml wittewijnazijn
  • 100 ml slagroom
  • 2 kreeften (gekookt)
  • 300 g spinazie
  • 60 ml olijfolie
  • ½ rode peper (in ringetjes)
  • 1 mango (in blokjes)
  • 1 bakje Shiso Green
  • 4 eetbare bloemen

Bereidingswijze

  1. Fruit de sjalotjes en ham in de boter. Roer het venkelzaad erdoor, blus af met de vermouth en azijn en laat 5 minuten inkoken. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten koken.
  2. Snijd de kreeftstaarten doormidden.
  3. Leg de kreeftdelen op een bakplaat. Schep er wat van de saus over en bak de kreeften circa 3 minuten in een voorverwarmde oven van 200ºC.
  4. Roerbak de spinazie kort in de olie tot hij net gaat slinken. Schep om met de rode peper en bijna alle mangoblokjes.
  5. Verdeel de saus over 4 borden en drapeer de warme spinaziesalade erop. Leg de gegratineerde Kreeftdelen erbovenop.
  6. Top af met mangoblokjes, Shiso Green en bloemblaadjes.

Probeer ook eens

Lamsracks met gegrilde groenten

Lamsracks met gegrilde groenten

Gefrituurde zeetongfilet en garnalen met lintpasta en dillesaus

Gefrituurde zeetongfilet en garnalen met lintpasta en dillesaus

Iberico varken met oestersaus en mandarijn

Iberico varken met oestersaus en mandarijn