Krokant gebakken kalfszwezerik

Krokant gebakken kalfszwezerik
  • Aantal personen 4
  • Menugang Tussengerecht
  • Soort Pasta, Vlees - kalf
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 100 gram kalfszwezerik van het hart
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram spaghetti
  • 4 kwarteleieren
  • 2 eetlepels truffelsalsa, Il Tartufo di Paolo
  • 1 bosje raapstelen, fijngesneden
  • 4 dunne plakjes pecorino
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Doe de zwezeriken in een pan met koud water en zout.
  2. Langzaam aan de kook brengen en ze 5 minuten tegen de kook aan houden.
  3. Afgieten en wassen onder de koude kraan.
  4. Vliezen verwijderen en goed droogleggen.
  5. Zwezeriken plat maken. (Leg ze gedurende 1 uur onder iets zwaars)
  6. Zwezerik op smaak brengen met zout en peper en door de bloem slaan.
  7. In hete olijfolie krokant afbakken.
  8. Spaghetti beetgaar koken en kwarteleitjes bakken.
  9. Blancheer de raapstelen.
  10. Meng de truffelsalsa door de spaghetti en presenteer aan een vork.
  11. Presenteer de eitjes op de raapstelen.
  12. Presenteer de kaas tussen de zwezerik.

Probeer ook eens

Oosterschelde-kreeft met ravioli en vanille

Oosterschelde-kreeft met ravioli en vanille

Conchiglioni met wilde tomaat en spinazie

Conchiglioni met wilde tomaat en spinazie

Tropische start

Tropische start