Krokante gepofte puntpaprika

Krokante gepofte puntpaprika
  • Aantal personen n.v.t
  • Menugang Component
  • Soort Groenten, Texturizer
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 3 puntpaprika’s
  • olijfolie
  • 1 liter water
  • 15 g zeezout
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 10 g Texturizers Lactaat

Bereidingswijze

  1. Smeer de paprika’s in met olijfolie, de helft van de tijm, de helft van de rozemarijn en 1 teentje knoflook. Laat zo’n 10 minuten poffen in de oven op 175˚C.
  2. Neem uit de oven en laat even afkoelen. Snijd in de lengte doormidden en verwijder het velletje en de zaadlijsten.
  3. Meng het water met het zout en de lactaat en blijf roeren tot het zout en de lactaat volledig zijn opgelost.
  4. Voeg de rest van de tijm, rozemarijn en de knoflook toe en giet op de plakken puntpaprika.
  5. Laat minimaal 8 uur marineren in de koeling en snijd vervolgens in reepjes.
  6. De paprika is nu weer mooi krokant geworden en heeft de structuur alsof het bijna rauw is, terwijl het wel de smaak van het poffen bezit.

Tip

Geschikt als krokant onderdeel in een salade, als tapa of als groentegarnituur bij vele toepassingen.

Probeer ook eens

Gel van passievrucht

Gel van passievrucht

Extreem luchtig schuim van groene kruiden

Extreem luchtig schuim van groene kruiden

Rodekool met mosselen & mango

Rodekool met mosselen & mango