Lamskoteletten in hooi

Lamskoteletten in hooi
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Brood, Groenten, Vlees - lam
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Karamelliseren, Sauteren, Wokken

Lamskoteletten

Ingrediënten

  • 8 lamskoteletten, O’Sullivan
  • 2 eetlepels mosterd
  • Hooi
  • 1/2 bosje munt
  • 1/2 bosje dragon
  • 1 takje rozemarijn
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Smeer de lamskoteletten in met mosterd, zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Maak het hooi vochtig met water en leg een laagje van circa 2 centimeter in een grote ovenschaal.
  4. Leg de helft van de kruiden op het hooi en plaats de koteletten hierop.
  5. Bedek het vlees met de overige kruiden en bedek alles weer met een laagje hooi.
  6. Sluit de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 15-18 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de koteletten).
  7. De koteletten zijn perfect als kerntemperatuur van 58 graden bereikt is (de kotelet moet rosé blijven).
^ Terug naar boven

Witlof

Ingrediënten

  • 70 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 40 gram roomkaas
  • 1 eetlepel koud water
  • 1/2 eetlepel azijn
  • heel klein beetje zout
  • 40 gram suiker
  • 4 stronkjes witlof
  • muffinvormpjes

Bereidingswijze

  1. Kneed deeg en laat dit vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Karameliseer de suiker en giet een dun laagje karamel in ingevette muffin bakvormpjes.
  4. Maak de witlof schoon en snijd deze in dikke plakken en druk ze in de karamel.
  5. Rol het eerder gemaakte deeg uit en steek er rondjes uit die precies op de witlof passen.
  6. Bak de witlof tarte Tatins in 20 minuten op 180 graden mooi krokant en gaar.
  7. Draai ze om op een bord, zodat de witlof boven en de korst beneden is.
  8. Serveer warm.
^ Terug naar boven

Garnituur

Ingrediënten

  • zonnebloemolie om in te frituren, Olitalia
  • 1/2 bloemkool in kleine roosjes
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 75 gram tempurameel
  • 8 gram kerriepoeder
  • 4 aardappelen
  • munt ter garnering
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een wok tot circa 175°C.
  2. Snijd de groenten in kleine blokjes.
  3. Maak het tempurabeslag aan zoals aangegeven op de verpakking en voeg de kerriepoeder toe.
  4. Haal de groente door het beslag en laat in de olie glijden.
  5. Frituur de stukken afhankelijk van de soort groente in 1-3 minuten goudgeel en gaar. Bestrooi met zout en peper.
  6. Kook de ongeschilde aardappelen gaar, snijd ze in blokjes en bak ze kort in wat boter.
  7. Bestrooi naar smaak met peper en zout en garneer met munt.
^ Terug naar boven

Tip

Bij het gebruiken van tempurabeslag kunt u de producten het beste slechts voor de helft door het beslag halen, zodat op het bord goed te zien is wat uw gast eet.

Probeer ook eens

Zeewolf met linzentapenade

Zeewolf met linzentapenade

Verse makreel met gerookte paling & geroosterde oergroenten

Verse makreel met gerookte paling & geroosterde oergroenten

Geroosterde pompoen met cranberry & salie

Geroosterde pompoen met cranberry & salie

Kooktechniek

Sauteren

Sauteren