Lamstajine met abrikozen & yoghurtcouscous

Lamstajine met abrikozen & yoghurtcouscous
  • Aantal personen 6
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vlees - wild
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 4 trostomaten
  • 1 kilo lamsnek, zonder been
  • 2 el vadouvan
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kaneelstokje
  • mespunt saffraandraadjes
  • 500 ml lams- of runderbouillon
  • 500 g zoete aardappel, in blokjes van 3 cm
  • 6 kleine pruimen, gehalveerd en ontpit
  • 10 g koriander, gehakt
  • 10 g bladpeterselie, gehakt
  • 50 g ongepelde amandelen
  • 1 bakje Tahoon Cress

Bereidingswijze

  1. Plisseer de tomaten en snijd tot concasse.
  2. Wentel het vlees door de vadouvan en bak het bruin in wat olie. Voeg de ui, knoflook, het restant vadouvan, de kaneel en saffraan toe en bak nog even mee. Doe de tomaten en bouillon erbij. Laat 1-1,5 uur sudderen op laag vuur.
  3. Gaar de aardappel en pruimen de laatste circa 15 minuten mee. Roer de koriander en peterselie erdoor.
  4. Bak de amandelen met wat grof zeezout in olie.
  5. Serveer in kleine tajines. Top af met de amandelen, Tahoon Cress en yoghurtcouscous.

Gerelateerde recepten

Gegrilde porc steak met gebakken appel & balsamicojus

Gegrilde porc steak met gebakken appel & balsamicojus

Asperges met cantharel en henne-ei

Asperges met cantharel en henne-ei

Panna cotta met gember en sinaasappelmarmelade

Panna cotta met gember en sinaasappelmarmelade