Langoustine met kiwi

Langoustine met kiwi
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 12 langoustines
  • 4 kiwi’s
  • 200 ml misobouillon
  • 2 cm gember, in dunne plakjes
  • 10 cm bleekselderij, in dunne julienne
  • 2 g sojalecithine
  • Daikon Cress

Bereidingswijze

  1. Maak de langoustines schoon.
  2. Schil de kiwi’s en pureer er 2 tot sap in een sapcentrifuge. Breng het sap op smaak met wat versgemalen peper en zout. Marineer de langoustines
15 minuten in het kiwisap.
  3. Snijd de andere 2 kiwi’s in dunne plakjes, verwarm in de misobouillon met de gember en laat 10 minuten trekken. Laat niet heter worden dan 50°C,
anders verkleurt de kiwi.
  4. Zeef de plakjes kiwi en haal de langoustines uit de marinade.
  5. Meng de misobouillon en
het kiwisap met de lecithine in een maatbeker en schuim op met een staafmixer.
  6. Serveer de langoustines op plakjes gemarineerde kiwi. Lepel het schuim erover, garneer met
de julienne van bleekselderij en serveer met een canelle miso-gembersorbetijs. Top af met Daikon Cress.

Probeer ook eens

Mille feuille zwezerik & roodlof

Mille feuille zwezerik & roodlof

Palmhartsalade met crunchy kip

Palmhartsalade met crunchy kip

Langoustine met broodpudding en scone

Langoustine met broodpudding en scone