Lentepizza (koud) met gegrilde asperges, doperwten, tuinbonen

Lentepizza (koud) met gegrilde asperges, doperwten, tuinbonen
  • Aantal personen 4
  • Soort Asperges
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg rond uitgestoken en geprikt
  • 20 stukken van 4 cm asperges gehalveerd
  • 150 gr doperwten schoon (30 gr apart houden om te decoreren) de rest crème
  • 40 gr tuinbonen gedopt
  • 40 gr zoete gerookte aardappel crème
  • 20x groene aspergepunten van ongeveer 4 cm geroosterd
  • citroensap van een halve citroen
  • 4 witpunt radijzen in de lengte in vieren
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes
  • 12 linten dunne asperges gemarineerd in citroensap en olijfolie
  • 4 viooltjes
  • bonenkruid
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiding

  1. Steek de bladerdeeg in een grote ronde uit, prik deze zodat hij niet gaat rijsen
  2. Bak ze mooi krokant af.
  3. Gril de halve asperges aan de snijkant tot er een grillrandje op zit rooster de groene asperges in de oven, zorg dat ze beetgaar blijven.
  4. Blancheer de doperwten, (houd 30 gr achter) en draai deze tot crème met olijfolie en breng op smaak met zout en peper, citroensap en olijfolie.
  5. Dubbeldop de tuinbonen en blancheer deze tot ze beetgaar zijn. Marineer ze met bonenkruid en olijfolie zout en peper.
  6. Rook de gegaarde zoete aardappel kort tot hij een lichte rooksmaak krijgt in de Green Egg, draai in de aardappel in de blender tot een zalf en breng op smaak met olijfolie.
  7. Smeer de bladerdeeg bodem in met doperwten crème, decoreer hierop de asperges, tuinbonen, doperwten en crème van zoete aardappel.
  8. Besprenkel er wat olijfolie over en leg er een viooltje bij.

Gerelateerde recepten

Tartaar met asperges, piccalilly, gekookt ei, cornichons en kappertjes

Tartaar met asperges, piccalilly, gekookt ei, cornichons en kappertjes

Asperges met polenta en langoustines

Asperges met polenta en langoustines

Banaan Royal

Banaan Royal